Scouts

Zaterdag 9.45u - 12.15u

Leer bij de Scouts voor jezelf en anderen te zorgen. Ga samen de uitdaging aan en ontdek wat jij het beste kan!


Scouts hebben de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Bij de scouts ga je vaak naar buiten om de boel te verkennen. We spelen en leren dingen door met elkaar uit te proberen. Zo leer je steeds zelfstandiger worden, je eigen mening te vormen en met elkaar samen te werken. 

Patrouilles 

Bij de scouts krijg je te maken met je eigen groepje, je patrouille. In deze patrouille werk je veel samen tijdens de opkomsten en kampen. Bij de scouts leer je om samen te werken. In je patrouille zitten twee wat oudere scouts om jou te helpen als je dat nodig hebt, de PL (patrouilleleider) en de APL (assistent patrouilleleider), en die kunnen op hun beurt altijd terecht bij de leiding. 

Spelaanbod 

Er zijn verschillende dingen die vaak terugkomen bij de scouts . Zo leren we al vroeg bij de scouts om te pionieren. Dit is het verbinden van palen met touwen zodat je bijvoorbeeld een keuken voor op kamp kunt maken. Ook leren we je om te gaan met een kompas, GPS en het leren lezen van een kaart zodat je altijd de weg weet te vinden. Verder leer je bij de scouts hoe je je eigen maaltijd kunt bereiden. Voor de rest doen we veel stoere spellen en draaien we vaak opkomsten in een thema. We hebben één keer in de maand een lange opkomst. We zijn dan een hele dag met z’n allen bezig met een programma. Naast onze eigen opkomsten, gaan we regelmatig met scouts van andere scoutinggroepen in de buurt leuke dingen ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn de Baden-Poweldag, Koningsdag, kookwedstrijden en Sport&Speldag. Ieder jaar vieren we Sinterklaas en Kerst met de scouts. Het klimmen of abseilen met de kliminstructeurs uit onze groep doen we ook graag. 

Ook werken we minimaal één keer per jaar aan insignes. Insignes zijn tekens, waaraan je kan zien waarin hij of zij zich heeft gespecialiseerd bij de scouts. Dit kan van alles zijn van pionieren tot EHBO, houtvesten of sterrenkunde.

Elk jaar gaan we 4 keer op kamp met de scouts. Soms luxe, in een ander clubgebouw maar meestal kamperen, zelf de tenten opzetten, keukens bouwen met pionier palen en zelf koken in de patrouilles. In het weekend van Pinksteren gaan de scouts op kamp samen met andere scoutsgroepen uit de regio (RePiKa). De jaarlijkse Winterhike is een kampje dat in het vroege voorjaar georganiseerd wordt. Tijdens de Winterhike zal wandelen centraal staan. Ook hebben we elk jaar hebben we voor de zomer een klein kampje voor de patrouille leiders en assistent patrouille leiders van de scouts. Extra aandacht voor de PL/APL. We hebben het o.a over hun leidingschap in de groep. In de zomervakantie gaan we een week op kamp.

Voor vragen of meer informatie over de Scouts vul het contactformulier hieronder in.

  Klik op het activiteiten nieuws voor meer informatie over de opkomsten

  Leiding Scouts

  Teamleidster
  Claire Cannoo

  Leiding
  Eline Cannoo
  Aaron Ruben
  Lars de Korte
  Cas van Schaik

  Klik op het activiteiten nieuws voor meer informatie over de opkomsten